maandag 13 maart 2017

Eerste wedstrijd in België

Je zou het wellicht eerder verwachten maar afgelopen zaterdag 11 maart 2017 reed Max zijn eerste Belgische wedstrijd. Jaren terug wel al een keer in Duitsland gereden maar nu dus ook een koers bij onze zuiderburen. Lees hieronder het verslag van de begeleider van Wielerzone:Zaterdag 11 maart 2017 reist de juniorenploeg van Wielerzone (minus Mike die moet blokken voor een toetsweek) af naar het Belgische Liezele. Een latertje, de wedstrijd start pas om 16:00 uur, wat voor trainer Arjan dan weer goed uitkomt, zo kan hij mooi vanuit Strijen, waar onze Nieuwelingen- en Junioren meiden al vroeg koersen, doorkomen naar België.
Alle mannen zijn keurig op tijd op de afgesproken plek en gezamenlijk lopen we naar de permanence waar de heren zichzelf inschrijven. Bij de inschrijving merken we op dat er veel “Ollanders” afgereisd zijn zijn dit pittoreske plaatsje, maar liefst 48 Nederlanders staan er aan de start. Belgen, wat Litouwers en een enkele Let completeren het gezelschap van 95 man aan de start. Voor hen ligt een mooi rondje van 5,7 km klaar wat ze 14 keer mogen afleggen.
De start verloopt wat rommelig, aan veel is te merken dat het voor deze organisatie de eerste keer is dat deze omloop hier verreden wordt, waarmee ik de organisatie overigens niets tekort wil doen. De inzet van veel vrijwilligers, het parcours en de prima beveiliging bij iedere kruising maken dat het een zeer geslaagd evenement is, onze complimenten!
Vanaf de start wordt direct duidelijk dat de heren er geen gezapig koersje van gaan maken, de eerste omloop gaat met 43 gemiddeld en die snelheid blijft de gehele koers zo’n beetje gehandhaafd. Max, Jord en Cornee zijn iedere doorkomst steevast voorin te vinden en rijden zeer alert, bij iedere vluchtpoging is altijd één van de drie ‘mee’. Ook Jesper en Mohs rijden een sterke koers, beide mannen hebben de afgelopen weken te kampen gehad met wat lichamelijke ongemakken maar daar is tijdens de koers weinig meer van te merken, regelmatig zijn de twee ook voorin te vinden om hun maten bij te staan. Mooi om te zien dat beide jongens weer op de weg terug zijn.
Omdat de snelheid hoog is zijn er ook veel slachtoffers. De Belgische jury is onverbiddelijk, kom je achter het peloton terecht en is je achterstand meer dan twee minuten, wordt je zonder pardon uit koers genomen. Helaas voor ons horen Adam en Laurens ook onder die slachtoffers, zij komen achter het peloton terecht en moeten vroegtijdig hun wedstrijd beëindigen.
Voorin gaat het steeds harder. Er is weinig ruimte om weg te komen, iedere aanval wordt gepareerd waardoor de wedstrijd op een massasprint dreigt uit te draaien. In de laatste omloop is een groepje van vijf ontsnapt aan het peloton, Max zit mee en de vooruitzichten zijn dus mooi. Helaas weet het jagende peloton dit vijftal net voor de streep nog terug te pakken waardoor toch een sprint volgt. Helaas heeft Max ‘geen benen meer’ en gaat de overwinning (zeer terecht) naar Mathijs de Leng van De Volharding. Max wordt uiteindelijk nog 9de, Cornee 24ste en Jord 32. Jesper en Mohs worden om onbegrijpelijke redenen niet geklasseerd. Zij komen in de laatste ronde door een valpartij vlak voor hen achter het peloton terecht en missen zo de aansluiting maar komen wel over de finish en hebben dus ook de volledige afstand gereden, beetje vreemd, maar ach….

De dag werd gezellig afgesloten door gezamenlijk nog iets te eten bij La Place Hazeldonk, waarna iedereen zijn eigen weg naar huis nam.

Volgende week nieuwe kansen en strijden wij weer mee voor de hoofdprijzen.

Uitslag

Foto's


AJ