woensdag 2 augustus 2017

Internationale Rundfahrt Niedersachsen (UCI 2.1)

Van vrijdag 28 t/m zondag 30 juli reed Max met het district Oost de Internationale Rundfahrt Niedersachsen (UCI 2.1). Hieronder kort de dagverslagen.

Dag 1

Max Kroonen werd gisteravond 23e in de openingsetappe Niedersachsen Rundfahrt (UCI). Hij was daarmee 5e eerstejaars en de districtsploeg Oost waar hij voor uitkomt staat op een mooie plek 6. Het landenteam van Noorwegen was erg dominant zoals verwacht en het gehele podium werd door de Vikingen veroverd. Vandaag start Max om 10.34 uur in de tijdrit en vanmiddag volgt er nog een etappe. Pittige dag dus.

Dag 2

Baaldag voor Max Kroonen vandaag op de 2e dag in Niedersachsen. Klasseringen die voor Max best vreemd zijn horen er helaas ook bij. Vanochtend begonnen met een tijdrit van ruim 10 kilometer. Deutsche gr┼▒ndlichkeit natuurlijk waar je dat mag verwachten. Max zijn tijdritfiets voldoet vlak voor de start opeens niet aan de maatstaven. Waar de fiets zonder problemen door voorgaande keuringen komt, is dat in Niedersachsen opeens niet het geval. De zadelafstand moet aangepast worden en dat is natuurlijk geen lekker begin. In combinatie met Bambix-benen fietst Max naar een teleurstellende 84e plek in de ITT. 'S-middags dan maar knallen in de omloop van 94 km. Max heeft zijn benen weer redelijk terug en rijdt in de finale sterk voorin. Het grote peloton stevent af op een massasprint en Max is er klaar voor. Kort voor de finale rijdt er helaas een pipo tegen de derrailleur van Max aan en is zwaarder schakelen niet meer mogelijk. Een kansloze sprint volgt en met zijn huidige verzet wordt hij aan alle kanten voorbij gereden. Plek 81 voor de troost ­čśł.

Soms zit het mee en soms..............


Morgen de laatste dag en hopelijk een mooie afsluiting. Oh ja, district Oost doet het prima hoor. Alle renners nog in koers en 7e in het ploegenklassement.

Dag 3

De meerdaagse zit erop. Het was een pittige meerdaagse waarbij de gemiddelde snelheid in alle etappes erg hoog lag. De Noorse Vikingen van de nationale ploeg waren hier verantwoordelijk voor en zij domineerden de gehele meerdaagse. Beesten zijn het die naar verluidt ook wel erg veel trainingsuren maken per week. Door het tempo hoog te houden lukte het vrijwel niemand om succesvol weg te rijden in de glooiende ritten. Max Kroonen is weer een mooie UCI-meerdaagse ervaring rijker. Max eindigde door de mindere tijdrit van gisteren in de middenmoot van het eindklassement. Alle renners van District-Oost haalden de eindstreep en het team behield de prima 7e plek in het ploegenklassement. Dank aan Gerrit van Loo , Gerrit Koops en Joren Bloem voor de begeleiding van de renners.

Uitslagen

https://www.youtube.com/watch?v=50tAgv1eQsY&feature=youtu.be

foto van Eric Kroonen.

foto van Eric Kroonen.