maandag 30 april 2018

Tour des Portes du Pays d'Othe UCI 2.1

Max reed zaterdag en zondag de Tour des Portes du Pays d'Othe in Frankrijk. Zijn ploeggenoten waren Jord, Ben, Philip, Roel en Nathan. In de eerste etappe doet Max goede zaken.  Hij zit al vroeg in de wedstrijd in een kopgroep met twee andere renners. Ze weten een klein uur voor het peloton uit te blijven en rijden naar een maximale voorsprong van 45 seconden. Helaas teruggepakt maar Max weet intussen wel 2 tussensprints te winnen en pakt ook de nodige punten voor de bergtrui. In de pelotonsprint weet hij ook nog naar een prima 7e plek te sprinten. Mooi resultaat voor Max en zijn ploeg Willebrord Wil Vooruit. Max pakt de groene trui, de bergtrui, de combinatietrui en ook nog de trui voor strijdlust. Wow wat een begin.



Dag 2: In de ochtend een ploegentijdrit van 16 km die wat minder verloopt dan gehoopt/gedacht. Er dienen minimaal 4 renners over de streep te komen maar in deel twee zijn al twee renners gelost en moet het tempo zo nu en dan terug om niet nog een renner te verliezen. Een 7e tijd (van 29 ploegen)  met slechts 14 seconden verlies op de tweede ploeg is niet slecht maar had beter gemoeten. Winnaar werd zoals verwacht de opleidingsploeg van AG2R.

In de middag de laatste etappe. Kan Max de truien verdedigen ? Met name de groene trui wordt aangevallen maar Max weet knap te pareren door 2 keer tweede te worden in de tussensprints. Uiteindelijk behoud Max mooi de prachtige truien (Berg, Sprint en Combi). Max eindigt uiteindelijk op plek 30 in het algemeen klassement. Hier is Max minder blij mee maar de truien maken veel goed :-)



Uitslag !