vrijdag 25 oktober 2019

Olympia's Tour 2019 #9

Donderdag 17 t/m zondag 20 oktober 2019

Laatste wegwedstrijden van 2019. Max is geselecteerd voor deze mooie meerdaagse samen met Robin Blummel, Nick vd Meer, Tijmen Eising, Timo de Jong,  Nils Wolfenbuttel en Peter Schulting. 

Dag 1: 

Pittige ronde nabij Wijster met start/finish op de Col du Vam. Liefst negen keer komen ze langs met twee beklimmingen per ronde. Max komt als 24e over de finish op 17 seconden achter de winnaar.

Dag 2:

Een waar slagveld vandaag in de etappe Twello-Twello. Al vroeg een kopgroep van uiteindelijk 14 renners. Max zit erbij maar 2 lekke banden, een valpartij en een wisseling naar reservefiets maken het er niet makkelijk op. Het hele deelnemersveld is uit elkaar geslagen en dat is niet vreemd. Windkracht 5 speelde vandaag een belangrijke rol. Max wordt beloond voor de strijdlust en krijgt de rode trui. De tegenslagen voorkomen een toplassering maar Max wordt toch nog knap 13e op 49 seconden. Hij klimt naar plek 10 in het algemeen klassement !

Dag 3: 

Hardenberg-Hardenberg wordt verreden. Max heeft nog zware benen van de koers gisteren. Er wordt hard gereden maar het veld blijft grotendeels compleet. In de slotfase toch nog een demarrage van een groepje die nipt het peloton voorblijft. Max finisht in het peloton als 29e. Hij blijft 10e in het algemeen klassement.

Dag 4:

Tiel-Tiel vandaag. Het is spannend in de top en meerdere renners maken nog serieus kans op de eindoverwinning. Volker heeft geen goede dag en zit bij geen enkele ontsnapping mee. In  de slotfase moet Volker nog vol aan de bak om de achterstand op 2 groepjes terug te brengen. Dat lukt goed en het peloton komt met enkele seconden achterstand binnen. Max wordt 22e en klimt nog een plekje naar plek 9 in het algemeen eindklassement. Hij is tevens 6e in het beloftenklassement en 2e in het klassement van beste clubrenner. Het team van Max wordt 2e in het ploegenklassement. 

Alle uitslagen vind je Uitslagen

Meer foto's volgen !